Amaryllisbollen

De amaryllis oftewel Hippeastrum is verkrijgbaar en te planten vanaf de herfst tot april. Tegenwoordig wordt de amaryllis op naam verhandeld of op kleur. Zo ook bij ons.De amaryllisbol is veelzijdig. U kunt op de volgende manieren met ze omgaan:

  • Amaryllisbol in een pot:

Plant de bol in een voldoende grote pot met goede potgrond. De helft van de bol moet boven de grond uitsteken. Zet de bol op een warme plaats en begin met een klein beetje water te geven. Als de bloemsteel 10-15 cm lang is kan er meer water gegeven worden.

  • Amaryllisbol op glas:

Spoel de bol goed af onder de kraan ( de potgrond moet uit de wortels zijn). Deze bol kun je  dan op water zetten in een glas/pot waarbij alleen de wortels het water raken. De bol mag niet nat worden, houd het water 5 cm onder de bol. Ook zo gaat de bol bloeien.

  • Amaryllisbol op schaal:

Leg de bollen op een schaal, bedek de wortels met een laagje mos en houdt dit vochtig. Ook zo krijgt u een prachtig bloeiend geheel. Tip: wat ook heel leuk is de schaal verder versieren met wat klimop en decoratiebollen.

Amaryllissen doen er zo`n beetje 8 weken om tot bloei te komen.

Er is niks oubolligs aan deze bloem. Hier volgen enkele voorbeelden van moderne toepassingen van amaryllisbollen. 

  amaryllisglazenpot.jpg          img.jpg               amaryllis-in-glass.jpg                  amaryllistulpenhyacinten.jpg